Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 45.0

Procountorin versio 45.0 julkaistaan lauantaina 21.11.2020.
 

Yleistä

Marraskuun versiopäivityksessä julkaistaan Tiliotteet ja viitemaksut -näkymälle uusi sivupaneeli kirjanpidon muokkaamista varten. Lisäksi tilitoimistotyökaluihin on lisätty ApitamoPKI rajapintaa hyödyntävä viranomaisilmoitusten massalähetys.
 
Mahdollistamme marraskuun versiopäivityksessä myös sen, että pystymme tuomaan työnantajan ja työntekijän vakuutusmaksuprosentit, auto- ja asuntoetuarvot ja matkakorvausarvot vuodelle 2021 Procountoriin jo joulukuun alkupuolella. 
 
 1. Viranomaisilmoitusten lähettäminen
 2. Tiliotteet ja viitemaksut
 3. Vuodenvaihde
 4. Käytettävyysparannukset

finago-tulppaani

 

VIRANOMAISILMOITUSTEN LÄHETTÄMINEN

 

Massalähetys ApitamoPKI-rajapintaa hyödyntäen

Marraskuun versiopäivityksessä julkaistaan Viranomaisilmoitusten massalähetys -toiminto, jonka avulla on mahdollista lähettää useampia verottajalle meneviä ilmoituksia kerralla ApitamoPKI-rajapintaa käyttäen. Toiminnon kautta voidaan lähettää seuraavat ilmoitukset:

 • Oma-aloitteisten verojen veroilmoitus
 • Tuloveroilmoitus
 • ALV-yhteenvetoilmoitus

Viranomaisilmoitusten massalähetys -näkymällä voidaan hakea halutut ilmoitukset halutuista ympäristöistä. Haun jälkeen Hakutulokset-osiosta valitaan ne ilmoitukset, jotka halutaan lähettää verottajalle. Kun lähetettävät ilmoitukset on valittu, ne voidaan lähettää Lähetä-painikkeella.

 
 
LISÄTIETOJA
Lisätietoja ilmoittamisen muutoksista, varmenteista ja tilitoimistotyökaluista on saatavilla blogissamme ja ohjekirjassamme:

TILIOTTEET JA VIITEMAKSUT

 

Uusi sivupaneeli kirjanpitoa varten

Marraskuun versiopäivityksessä Tiliotteet ja viitemaksut -näkymälle lisätään uusi sivupaneeli kirjanpidon muokkaamista varten. Sivupaneeli saadaan avattua valitsemalla ensin rivi viitemaksuista tai tiliotetapahtumista, ja painamalla sitten uutta laskuri-ikonia sivun oikeasta ylälaidasta.

Kun rivi on valittu ja laskin-ikonia on painettu, sivupaneeli aukeaa. Tämän jälkeen käyttäjä voi tarkastella sekä editoida kirjanpitoa koko tiliotteelle tai viitemaksuerälle.

Sivupaneeli koskee koko tiliotetta, joten rivikohtaisia muutoksia ole mahdollista tehdä. Rivikohtaiset muokkaukset voidaan suorittaa tositteen kirjanpitosivulla.

Pikanäppäimet sivupaneelin käyttöön julkaistaan joulukuun versiopäivityksessä.


VUODENVAIHDE

Mahdollistamme marraskuun versiopäivityksessä sen, että pystymme tuomaan työnantajan ja työntekijän vakuutusmaksuprosentit, auto- ja asuntoetuarvot sekä matkakorvausarvot vuodelle 2021 Procountoriin joulukuun alkupuolella. Kun vakuutusmaksuprosentit, auto- ja asuntoetuarvot sekä matkakorvausarvot julkistetaan vuodelle 2021, julkaisemme luvut Procountoriin mahdollisimman pian version 45 välipäivityksessä. Tämä mahdollistaa vuoden 2021 palkkalaskelmien laadinnan jo hyvissä ajoin ennen joulua ja uutta vuotta.

Tiedotamme vuodenvaihteen muutoksista ja aikataulujen tarkentumisesta Procountorin etusivun tiedotteissa.


KÄYTETTÄVYYSPARANNUKSET

Palkkatodistus

 • Marraskuun versiopäivityksen jälkeen palkkatodistuksen Lomaraha-osioon nousee palkkalaji 2233 ja Lomakorvaus-osioon puolestaan nousee palkkalaji 2225.
 • Tarkempia tietoja palkkatodistuksesta löytyy ohjekirjastamme.

Raportointi

 • Marraskuun versiopäivityksen jälkeen Johdon raportointi dimensiottain -raportilla on näkyvissä dimensioiden budjetit riippumatta siitä, onko dimensioilla vientejä. 
 • Tarkempia tietoja Johdon raportointi dimensioittain -raportista löytyy ohjekirjastamme.

Varmenteen uusiminen

 • Tulorekisteriin ja Verohallintoon lähetettävien ilmoitusten lähetyksessä käytetään varmennetta, joka tulee uusia kahden vuoden välein.
 • Varmenne voidaan marraskuun versiopäivityksen jälkeen uusia Varmenne-näkymällä ilman, että uusittava varmenne käydään valitsemassa myös Omat tiedot ja asetukset -näkymällä.
 • Ohjeet varmenteen uusimiseen löytyvät ohjekirjastamme.