Procountorin uudet ominaisuudet versiossa 42.0

Procountorin versio 42.0 julkaistaan lauantaina 15.8.2020.
 

Yleistä

Elokuun versiopäivityksessä palkkalaskelmille julkaistaan uusi lähetyskanava: verkkopalkka. Palkkalaskelmat voidaan nyt lähettää suoraan palkansaajien verkkopankkiin. Lisäksi julkaistaan parannuksia laskujen hyväksymiskiertoon sekä lomalaskentatoimintoihin.
 
Klikkaa alla olevia otsikoita siirtyäksesi suoraan kyseiseen kohtaan:
 1. Verkkopalkka
 2. Laskujen hyväksymiskierto
 3. Lomalaskenta
 4. Muut parannukset ja korjaukset 

turvaa kassasi kassaturva

VERKKOPALKKA

 

Palkkalaskelmat palkansaajan verkkopankkiin

Procountorissa tehdyt palkkalaskelmat voi nyt lähettää palkansaajan verkkopankkiin verkkopalkkana.

Verkkopalkka otetaan käyttöön ympäristön käyttöasetuksista. Verkkopalkan voi ottaa käyttöön sellainen käyttäjä, jolla on käyttöoikeudet yrityksen perustietoihin sekä palkkoihin. Kun käyttöasetus laitetaan päälle, Apixille (verkkopalkkaoperaattorille) tehdään sähköinen tekninen sopimus verkkopalkan käytöstä. Apix toimittaa palkkalaskelmat työntekijän sosiaaliturvatunnuksen perusteella työntekijän verkkopankkiin.
 
verkkopalkka_kayttoasetukset

Verkkopalkka asetetaan työntekijöiden palkkakanavaksi joko yksitellen palkansaajan palkkatiedoissa tai palkansaajarekisterin massatyökalulla. Palkkakanavan voi tarvittaessa vaihtaa myös suoraan palkkalaskelmalla.

Verkkopalkkaa ei voi asettaa palkkakanavaksi työntekijälle, jolla on:
 • ulkomainen sosiaaliturvatunnus
 • keinotunnus (UUUU-loppuinen)
 • ulkomainen pankkitili
 • pankki, joka ei ole verkkopalkkatuen piirissä*
*Elokuun päivityksestä lähtien verkkopalkan voi ottaa käyttöön seuraavissa pankeissa: Nordea, OP, OmaSp, Säästöpankkiryhmä, POP Pankit, Aktia, Handelsbanken ja Ålandsbanken.  PÄIVITYS TIETOIHIN 14.8.2020. Verkkopalkka ei ole toistaiseksi tuettu Danske Bankissa eikä S-pankissa. Apix messaging Oy:n sekä Danske Bankin ja S-pankin integraatiot ovat vielä 14.8. työn alla, joten palkansaajat, joilla on jompi kumpi näistä pankeista, eivät pysty vielä vastaanottamaan palkkalaskelmia verkkopalkkoina.

Verkkopalkkana lähetettävät palkkalaskelmat lähetetään samalla tavalla kuin muut palkkalaskelmat. Palkkalistan Lähetä laskelmat -painikkeella (tai palkkalaskelman Lähetä-painikkeella) lähetetään palkkalaskelmat määriteltyä kanavaa pitkin palkansaajille.
 
verkkopalkka_palkkalaskelmat_lahetetty
 
Palkkalista-näkymälle sekä Palkkalaskelmien haku –näkymälle on lisätty kaksi uutta saraketta. Toinen sarake näyttää käytetyn palkkakanavan (verkkopalkka, posti jne.) ja toinen näyttää verkkopalkan statuksen. Verkkopalkan tilan mahdolliset statukset ovat Lähettää, Lähetetty tai Virhe. Sarake on tyhjä, jos on käytetty muuta lähetyskanavaa.
 
Kun palkkalaskelma on lähetetty onnistuneesti verkkopalkkana, pääsee palkansaaja tarkastelemaan omia palkkalaskelmiaan verkkopankissaan. Verkkopalkkalaskelmien tarkempi sijainti riippuu verkkopankista, ohjeita löytyy tarvittaessa lisää omasta pankista.

Verkkopalkan lähetyksen kustannus on 0,49€/lähetys + alv.
 
Verkkopalkkoja voi lähettää kaikissa Procountor-tuoteversioissa, lukuun ottamatta Tallennus Kevyt -versiota.
 
Lisää käyttöohjeita päivitetään ohjekirjaan versiopäivitykseen (15.8.) mennessä.
 

LASKUJEN HYVÄKSYMISKIERTO

 

Dimensiotiedot laskun Tarkastaminen-näkymällä

Osto-, matka- ja kululaskuille asetetut dimensiot ja nimikkeet ovat nyt suoraan nähtävissä laskun Tarkastaminen-näkymällä. Näkymälle on lisätty uusi paneeli "Dimensiot", jossa on nähtävissä vientirivikohtaisesti tositteelle asetetut dimensiot nimikkeineen.
 
tarkastaminen_dimensiot
Dimensiotiedot on lisätty näkymän alaosaan. Kuvassa on piilotettu laskun tiedot, laskulle määritellyt tarkastajat ja laskun tapahtumatiedot. Tiedot saa takaisin näkyville nuolipainikkeista.

Taulukon yläpuolelta löytyvät uudet painikkeet Aseta tositteen dimensiot sekä Aseta viennin dimensiot, joiden kautta avataan laskun tai viennin dimensiointinäkymä. Viennin dimensiot voi asettaa valitsemalla ensin muokattava vientirivi taulukosta.
 
Aiemminkin käytössä ollut Dimensiot-näkymä on edelleen saatavilla laskun Siirry-valikosta.

Uudistus parantaa laskujen tarkastamisen käytettävyyttä ja vähentää tarpeetonta liikkumista eri näkymillä.
 
 

LOMALASKENTA

Parannukset ja korjaukset lomalaskentaan

 • Peruspalkan vähennysrivi lisätään nyt automaattisesti, kun henkilön peruspalkka on kuukausipalkka tai viikkopalkka ja käytetään prosenttiperusteista lomapalkkaa.
 • Korvaava työnantajan erillisilmoitus merkitsee nyt oikein edellisen hyväksytyn ilmoituksen korvatuksi, kun uuden korvaavan ja edellisen hyväksytyn ilmoituksen välissä on ollut poistettu ilmoitus.
 • Korvaavasta työantajan erillisilmoituksesta ei enää synny maksutositetta, jos ei ole maksettavaa.
 

MUUT PARANNUKSET JA KORJAUKSET

Taulukossa näkyvien sarakkeiden hallinnointi
 • Muokattavien taulukkojen (esim. hakutulokset Tositteiden haussa) asetukset on nyt yhdistetty oikeaan yläkulmaan rataspainikkeen taakse. Rataspainikkeen takana voi valita taulukossa näkyvät sarakkeet sekä palauttaa taulukkoon oletusasetukset.

tositteiden_haku_ratastositteiden_haku_ratas2